Webinář
3 největší bolesti „hodných kluků” a jak z nich ven

Webinář
3 největší bolesti „hodných kluků” a jak z nich ven

21. 10. 2025, 18.00 - 19.30

Chceš změnu k lepšímu?

Rozhodl ses převzít za svůj život odpovědnost? 

Jsi ochotný do sebe, změny a tedy do svého života investovat svůj čas, peníze a energii?

Pokud ano, tak tě zveme na společnou cestu.

Výcvik Přestaň být hodným klukem: buď sám sebou už dělám čtyři roky.  S mnoha muži se syndromem hodného kluka jsem pracoval individuálně. 

Tenhle webinář vychází z mého osobního příběhu a zkušeností z práce s muži, které jsem za ty roky potkal. 

Hlavní oblast, kde to naprosté většině mužů se syndromem hodného kluka v životě skřípe, je jejich partnerský vztah

Někteří „hodní kluci” se potýkají s tím, že končí přes veškerou svou snahu jako nejlepší přátelé krásných žen, o které mají zájem. Jiným se nedaří v partnerském vztahu dlouhodobě zakotvit. 

Mnoho „hodných kluků”, které jsem za ty roky potkal, bylo v partnerském vztahu nebo manželství, ale nebyli v něm spokojení. A nejen oni v něm nebyli spokojení. 

Dělali všechno pro to, aby jejich žena byla s nimi šťastná. A ona nebyla, ať se snažili sebevíc. A ani oni sami nebyli v něm spokojení, protože v něm nedostávali to, co chtěli a potřebovali pro to, aby byli.  

Často tenhle stav trval dlouhé a vyčerpávající roky. Narozením dětí se situace obvykle nezlepšila, spíš naopak.

Další dvě oblasti, které se ukazují jako zásadní jsou osobní hranicevyjadřování vlastních potřeb

Osobní hranice jsou o schopnosti říct ne, o osobní autoritě. Souvisí i s nutkavou potřebou „hodných kluků“ získávat potvrzení vlastní hodnoty. Potvrzení, že dělají správné věci a jsou správně, od lidí ve svém okolí. S osobními hranicemi souvisí i to, že “hodní kluci” občas vyletí kvůli maličkosti a pak toho litují. 

Pokud nevyjadřujeme otevřeně a jasně ostatním, co od nich potřebujeme, zbývá nám doufat, že na to nějak přijdou sami, naznačovat nebo manévrovat s ostatními, což často hraničí s manipulací.

Zvu tě na webinář, kde si budeš moci o těhle třech oblastech poslechnout více. A taky proč to tak muži potýkající se syndromem hodného kluka mají, a proč se to týká naprosté většiny mužů (a žen - tedy v podobě syndromu hodné holky), obzvláště těch, co to vehemetně odmítají. 

Z vlastní zkušenosti i ze zkušenosti mužů, se kterými jsem pracoval, budu na tomhle webináři sdílet pár tipů, jak tenhle syndrom začít odkládat. 

Těším se na viděnou

Jan Čermák 
Mentor Mužského kruhu

Věříš, že když budeš hodný, spolehlivý

a uděláš pro všechny první poslední,

tak budeš mít spokojený a bezproblémový život?

A ono stále nic? Stále nic...

Zaregistruj si místo na webináři

Průvodci výcviku

Výcviky vedou zkušení a vyškolení mentoři mužského kruhu a koučové, kteří pracují s muži a pro muže a jejich osobní rozvoj již několik let, provedli a zrealizovali desítky seminářů a výcviků, on-line konferencí.

Karel Tůma - Praha

mentor a průvodce
Každý lidský život má svůj smysl, ten smysl do něj vložilo něco vyššího než jsme my. My jsme ale ti, kteří ten smysl mají objevit a žít. Každý lidský život má svůj jedinečný potenciál, dar, který je fajn poznat, rozvinout a doručit světu. Rád kladu otázky odhalující tento smysl, potenciál, dar,…. Kladu je sobě, ostatním i celému kruhu. V otázkách, které si, nejenom v kruhu, pokládáme je totiž už skryta odpověď. Když se sami sebe a světa kolem nás správně ptáme, dostáváme správné odpovědi. Dá se říct, že s námi hovoří Bůh. Hovoří s každým, bez výjimky. Hovoří prostřednictvím jiných lidí, životních okolností, přírody,…já tomu všemu říkám "jiný úhel pohledu". Při setkání v kruhu, při celém procesu výcviku, při objevování sebe sama, skrze výzvy, skrze ostatní účastníky se objevuje "jiných úhlů pohledu" nejvíc. A vždy máme k dispozici svobodnou vůli se rozhodnout pro doručení nebo nedoručení svého potenciálu, daru, smyslu. Lepší (z každého úhlu pohledu) ale je doručovat…

Jan Čermák - Praha

mentor a kouč
Jsem člověk, muž, partner, otec tří dětí, vystudovaný ekonom, personalista, kouč a facilitátor mužských kruhů. Prvních třicet let jsem svůj život žil a táhnul hlavou. Se svým srdcem jsem byl jen málo ve spojení. Na cestu k němu jsem se vydal díky narození mé dcery. Cesta vedla přes terapii, rodinné konstelace, kineziologii, a zavedla mě až do výcviku Mužská síla. Zjistil jsem, že mužský kruh je místo, kam patřím. Místo, kde jsem doma. Věřím, že každý člověk se narodil, aby byl králem v království svého vlastního života. Věřím, že každý umí překonat těžkosti a výzvy, se kterými se v životě potýká. Stačí nám vytvořit podmínky a prostor pro nalezení vlastního osobitého způsobu, jak žít svůj život. Stačí někdo, kdo nás vidí, věří v nás, respektuje nás a podporuje takové, jací jsme. Stačí najít tuhle osobu sám v sobě. Já jsem tenhle dar v mužském kruhu dostal a cítím volání tenhle dar předávat dále.